Back to school

blog back to school 2

Toamna bate la ușă și emoțiile noului început de an școlar încep să apară. Mai ales pentru prichindeii de grădiniță. Bine, și pentru părinți. Sau, mai ales pentru părinți. Oare vor
dispărea vreodată? Emoțiile. Fie că e mic, mic, fie că e puțintel mai mărișor, grijile și gândurile vor fi mereu acolo, să ne zdruncine liniștea.

Grădinița e un loc magic. Așa îi vom spune copilului. Culmea e, că, într-adevăr este! Este o invenție minunată, creată de adulți pentru părinți, și poate, puțin, puțin de tot și pentru copii. Este un loc în care îți lași copilul dimineața și îl culegi seara “mâncat, dormit și jucat”, cu mii de lucruri noi învățate și cu energia consumată. Șmecheria este să îl faci să îi placă și să se ducă cu drag. Începutul e cel mai greu. Apoi totul vine de la sine.

Și cum putem, noi părinții să îl facem pe copil să îndrăgească noua lui “casă de zi”? Poate dacă îl facem să asocieze mersul la grădiniță cu ceva distractiv, sau poate promisiunea că jucăria preferată va fi acolo cu el/ea să îl aline, să îi aducă aminte de mami.

Gânduri, gânduri… dar important e că trec, că piciul va merge la grădiniță până la urmă și cu drag și că noi, ne vom recupera timpul nostru neprețuit!

Deci, relaxați-vă dragi părinți! Totul va fi bine, și mâine cald!